duminică, 24 martie 2013
COPILUL BALANTA HOROSCOP
Considerente generale:
Copilului dvs. din zodia balantei ii place sa fie iubit. Desi aceasta nuva fi niciodata o problema pentru el si nici aspectul fizic, manierele elegante sau farmecul, totusi popularitatea il va preocupa pe tot parcursul vietii. Unele dintre primele cuvinte pe care le va rosti pot fi: iti place de mine?
Balanta este zodia relatiilor. Nativii cauta permanent echilibrul in cealalta persoana si lucreaza cel mai bine in cadrul parteneriatelor si al echipelor. Balanta este zodia opusa berbecului si, in timp ce acesta adora sa concureze si sa castige, balantele ravnesc la cooperarea si asentimentul echipei. In timp ce berbecul se agita cand mami ii incheie hainele, crezand ca numai el ar trebui sa faca acest lucru, balanta va va raspunde cu un zambet.
Veti observa ca, de la o varsta frageda, micutul din balanta este sensibil si in acord cu ceea ce doresc familia si tovarasii de joaca. Este vesel, prietenos si are o metoda proprie de a scoate la lumina tot ce au ceilalti mai bun. In timp ce berbecul probabil va pune un bold pe scaunul profesorului, copilul balanta este favoritul dascalului. Rareori este nevoie de o disciplina stricta pentru acest copil calm si dulce din fire; alti parinti vor privi cu invidie hainele sale impecabile si manierele alese.
Daca este posibil, evitati orice cearta acasa. Bebelusul din balanta va fi foarte afectat de acest lucru si, de indata ce va putea, va juca rolul de mediator pentru intreaga familie. Copilul dvs. din balanta va fi intotdeauna intelegator si, daca discutati problemele cu el, de obicei veti gasi rezolvari. Copilului balanta ii place sa fie corect si chiar cand se comporta nepotrivit il puteti face sa inceteze, apeland la spiritul sau innascut pentru dreptate. Incercati sa il faceti sa inteleaga consecintele actiunilor sale. Daca ii ia jucariile prietenului sau, explicati-i de ce acest lucru nu este corect.
A. de la nastere la 1 an
1. alimentatie - probabil copilul balanta nu va fi incantat cand va gusta pentru prima data hrana solida, insa dati-i importanta si poate veti un zambet.
La varsta de un an, tancul din balanta ar prefera sa-l hraniti dvs. decat sa o faca singur. II place miscarea de du-te vino si va fi mai usor sa-l hraniti fara oprire.
2. somn - va ganguri si va chicoti fericit, improscand apa din cada, insa somnul nu va fi la fel de seducator, deoarece nu-i place inca sa fie lasat singur.
Zambiti-i, leganandu-l usor, acordati-i multa atentie si va adormi multumit. Cu toate acestea, cand se va trezi in toiul noptii si va vedea ca nu sunteti acolo, va incepe o alta poveste.
3. functii motorii - copilul balanta este o persoana careia ii place sa iasa in lume.
Probabil va incepe sa mearga de-a busilea de la noua sau zece luni, cand va vedea ca dispareti din campul sau vizual, incercand sa spuna parca: hei, sunt aici, asteptati-ma!
4. vorbire - limbajul sau nonverbal poate fi foarte sugestiv.
El poate ganguri sau tipa pentru a va atrage atentia si chiar va reusi. Este posibil sa inceapa sa comunice de timpuriu, deoarece pare sa inteleaga instinctiv rolul sau de ambasador, diplomat si vrajitor general.
5. invatare - baietelul balanta invata repede sa va citeasca vorbele, gesturile si mimica.
El va va privi din ce in ce mai mult si se va opri sa va cantareasca reactiile inainte de a face ceva. Incuviintarea este a doua sa natura.
6. socializare - o metoda de a-l linisti este sa-i dati o oglinda.
B. de la 1 an la 2 ani
1. alimentatie - baietelului balanta ii place incuviintarea si ravneste la armonie.
De mic copil, ii place sa mesele sa fie evenimente sociale echilibrate. Incurajati-l si spuneti-i ce cuminte este cand isi termina toata mancarea.
2. somn - va merge la culcare la timp, caci nu-i place sa fie neascultator.
Adora sa va multumeasca si sa va faca fericiti.
3. functii motorii - pana la 18 luni, probabil ati observat deja ca micutul dvs. danseaza bucuros de unul singur dupa muzica.
De asemenea, ii place sa se joace cu alti copii si cu adultii. De-a v-ati ascunselea poate fi jocul sau preferat.
4. vorbire - a invata sa vorbeasca este o mare reusita pentru copilul dvs. sociabil.
Nu ii place sa fie singur si veti afla in curand ca strigatul lui pentru un sarut sau un pahar cu apa inseamna ca ii este dor de dvs. Din acest motiv, el poate deveni foarte vorbaret la ora culcarii.
5. invatare - baietelul incepe sa invete din ce vede ca fac ceilalti.
Ii puteti arata scopul unei anumite jucarii, cum ar fi sa suflati in fluier sau sa potriviti un dop intr-un orificiu. Chiar daca micutul nu va imita actiunea imediat, el o va folosi sub alta forma, in alt moment al aceleiasi zile sau saptamani.
6. socializare -jocul este, de asemenea, o activitate sociala pentru copilul din balanta si ii va placea sa participati.
Dati-i multe coli de hartie si creioane. Are simtul culorii si, chiar daca nu este inca un mic artist, el va savura activitatea. Admirati-i lucrarile si asigurati-va ca nu-si roade ustensilele!
C. de la 2 ani la 3 ani
1. alimentatie - baietelul balanta va aprecia daca asezati masa frumos, cu o fata de masa curata si cu un serviciu dragut din portelan, placandu-i sa puneti tacamurile in locul corect.
Probabil ii va placea sa manance acelasi lucru ca si dvs., asa ca nu faceti greseala sa-i spuneti ca mancarea s-a ars! Isi va pierde imediat interesul pentru aceasta.
2. somn - desi nu se impotriveste sa mearga la culcare, totusi, daca este captivat de un joc, va va fi greu sa-l desprindeti.
Balantele au o intelegere instinctiva a puterii negocierii in crearea unui compromis. Incercati sa ii spuneti: daca iti termini jocul si mergi la culcare acum, iti citesc povestea preferata.
3. functii motorii - al treilea an din viata copilului balanta este unul activ, atat pe plan fizic, cat si verbal.
Capacitatile sale de miscare se vor dezvolta enorm si ii va placea in mod special jocul pe roluri sau cel imaginar. Evita sa petreaca ore in sir in gradina, jucandu-se cu zane.
Sfaturi pentru cresterea copilului balanta:
Daca ati putea rezuma toate dorintele copilului dvs. din zodia balantei intr-un singur cuvant, acesta ar fi echilibru. Delicatetea, farmecul, armonia si o dorinta de a face pe plac sunt calitatile sale minunate. Il puteti ajuta cu adevarat, invatandu-l ca indrazneala este la fel de importanta ca si echilibrul si ca adevarul este la fel de esential ca si impartialitatea. Incurajati-l sa ramana fidel simtului dreptatii, sa fie atent cu ceilalti atunci cand lucrurile nu stau cum ar fi vrut si sa isi exprime dorintele deschis.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu